Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Legendás lények gondozása

   Legendás lények gondozása

A tárgyat Harryék barátja Rubeus Hagrid tanítja, aki köztudottan a vérszomjas és veszélyes   lényekhez vonzódik. Ő maga félóriás.                                                                                       Hagridot sokszor Suette- Pollst professzor helyettesíti, akit a diákok jobbnak tartanak a           feladatra.                                                                                                                                 

A diákok Göthe Salmandertől a Legendás Lények és megfigyelésük- ből tanulnak, de Hagrid beiktatta nekik a Szörnyek Szörnyű Könyvét is, ami nagyon harapós.

Legendás lények:

Hipogriff: Sasfejű, lótestű lény. A szelídítése shzaktudást igényel. Először lassan közeledsz felé, majd meghajolsz. Ezután ha ő viszonozza a meghajlást hozzáérhetsz, megsimogathatod. Aztán föl lehet ülni rá. Ez nem túl kellemes, mert ide- oda leng repülés közben. Hagrid hipogriffjét, Csikócsőrt halálra itélték, mert Malfoy megsértette, -ami köztudottan feldühíti a hipogriffet- és megsebezte Dracot.

Acsarka: Olyan mint egy sündisznó. Ne kínáld étellel, mert dührohamot kap, mert azt hiszi meg akarod mérgezni.

Futóféreg: Vastag, barna féreg, aki elég keveset mozog. Nincs foga, s a Patil- Lavender páros szerint igen undorító.

Bólintér: A bólintér max. 20 centis lény. Erősen hasonlít egy fadarabhoz. Ha valaki a rossz szándékkal közeledik a varázspálcához való fához- amin a bólintér él- akkor hegyes karmait a támadó szemébe fúrja.

Egyszarvú: Az unikornis csikóként arany, majd ezüst színű, csak 2 éves korára lesz tiszta fehér. Kifejlett korában szarvat visel a homloka közepén. Jobban viseli a boszorkányok közelségét. A vére örök életet ad, de ha egy csepp is az ajkadhoz ér, akkor átkozott lesz az életed. A szarva és a szőre is nagy erővel bír.

Orrontó furkász: Fekete, bolyhos szőrű, hosszú orrú állat, erőteljes ásólábakkal és a csillogó tárgyak iránti rajongással. A koboldok föld alatti kincsek keresésére használják. Ronnak sem lenne ellenére egy ilyen kis bestia. Lee Jordan az Orrontó furkászt sikeresen alkalmazta Dolores Umbridge ellen. 

Thesztrál: Fekete, szárnyas ló. Csak azok láthatják, akik láttak meghalni egy embert. Ezek az állatok a hiedelem szerint a halál hírnökei és balszerencsét hoznak. A Tiltott Rengetegben egy egész csorda él belőlük.

Orrontó furkász: Hagrid által tenyésztett illegális faj. Úgy haladnak előre, hogy a farkuk néha felrobban és előrelöki őket a robbanás. A nőstény hátán szívóka, a hímeknek tüskéi vannak.

Az órák a Tiltott Rengeteg mellett, Hagrid kunyhójának közelében folyik.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

zsizsi4@gmail.com

(zsófi, 2011.08.28 13:12)

szia!

szupi az oldalad! az utolsó állatot rosszul írtad a Legendás lények gondozásában , mert az drukkfarkú szurcsók. ( az orrontó furkászt 2-szer írtad.)